Over ons

BlueSuit maakt corporate finance toegankelijk voor iedere ondernemer.

Vier kernwaarden

Empowerment

BlueSuit levert de financiële cartografie waarmee u als ondernemer, bestuurder of aandeelhouder zelf de koers kunt bepalen. Dat is wat wij verstaan onder empowerment. Ons uitgangspunt is dat u aan het roer staat van de onderneming. Aan de hand van onze rapporten kunt u zelf besluiten een belangrijke transactie wel of niet aan te gaan. Tevens kunt u zelf bepalen of u daarbij elders advies of begeleiding inkoopt.

Transparantie

Als klant wilt u weten wat u koopt, wanneer het wordt geleverd en wat het kost. Bij BlueSuit zien we geen enkele reden waarom deze eisen niet zouden gelden voor bedrijfsfinanciering (corporate finance), fusie en overname. Daarom ziet u via één klik direct de prijs van onze producten. Wij gaan zelfs een stap verder. Door middel van een quickscan kunt u zelfs bepalen of onze producten voor u van waarde zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een indicatie ontvangen voor de mogelijkheid of uw onderneming dividend kan uitgeven, voordat u het volledige rapport koopt.

Innovatie

BlueSuit is een FinTech bedrijf. FinTech is een bedrijfstak waarin software wordt ingezet om financiële diensten te vernieuwen. Vaak wordt deze innovatie gezien als ontwrichtend voor de traditionele financiële sector. Voor BlueSuit is dat geen doel op zich. Voor ons staat het creëren van maximale waarde voor onze klanten centraal. Wij doen dit door het elimineren van verspilling. Wij maken optimaal gebruik van algoritmen en informatietechnologie en combineren bedrijfsspecifieke gegevens met branche- en macrocijfers. 

Kwaliteit

BlueSuit is de specialist als het gaat om het maken van kwalitatieve prognoses. Bij BlueSuit is objectiviteit onderdeel van deze kwaliteit, omdat BlueSuit geen baat heeft bij een transactie. Geen roze bril of zwartkijker. Op basis van financiële prognosemodellen en wetenschappelijk onderbouwde methoden ontstaat een objectieve waarde. Die waarde is helder geformuleerd in een BlueSuit rapport, zodat iedereen die onderneemt of een onderneming leidt weet hoe een reële en objectieve waarde is opgebouwd. Dat is een essentiele kwaliteit, waardoor u als ondernemer de juiste beslissing kunt nemen!

Een doel

Wij willen uw vertrouwen verdienen door bovenstaande kernwaarden aan onze producten te voegen en aan de levering daarvan, zonder onnodig veel tijd op uw kantoor door te brengen. Die tijd besteedt u beter aan ondernemen.

Over ons

De Amsterdamse oprichters van BlueSuit gaan terug tot de middelbare school. Nadat ze hun studie economie afrondden, maakten ze carrière in respectievelijk de financiële en de publieke sector.

Vanuit hun verschillende posities ontwikkelden ze een gedeelde fascinatie voor modelgedreven beslissystemen. Dit leidde in 2013 tot een zakelijke samenwerking. In dat jaar bundelden ze hun expertise op het gebied van corporate finance, informatiemanagement en ondernemerschap in BlueSuit.

Kernwaarde

Empowerment van de ondernemer is de kernwaarde van BlueSuit. Wij streven naar maximale transparantie en toegankelijkheid van de financiële markten. Dit, zodat ondernemers zich hier zo zelfstandig mogelijk kunnen op bewegen. BlueSuit draagt bij door het leveren van producten die transactiekosten verlagen en informatie-asymmetriën verkleinen.